Линта посјетио избјегличку породицу Иванић у Београду која је добила грађевински материјал

Народни посланик Миодраг Линта са сарадницима посјетио је у недјељу 10. фебруара у насељу Овча избјегличку породицу Иванић која је добила грађевински материјал за завршетак куће. Стево и Босиљка Иванић и други чланови породице су коначно успјели да покрију кућу и уграде столарију. Покривање куће је завршено управо 10. фебруара. У наредном периоду планирају да ураде преградне зидове, изолацију и фасаду и тиме заврше изградњу куће. Породица Иванић је једна од 302 избјегличке са подручја Града Београда које су, након вишегодишњег чекања, уз помоћ Миодрага Линте добиле или још добијају грађевински материјал. Међу избјегличким породицама посебно се у борби за добијање грађевинског материјала ангажовала Босиљка Иванић.

Подсјећамо још једном да је вођена тешка борба да би 302 избјегличке породице са подручја Града Београда дочекале тренутак да се потпише уговор са добављачима грађевинског материјала. У Предсједништву Србије је 1. октобра прошле године, на молбу народног посланика Миодрага Линте, одржан састанак са шефом кабинета Предсједника Србије Ивицом Којићем. Састанак је одржан уз пуну сагласност Предсједника Александра Вучића поводом чињенице да 302 избјегличке породице до тада нису добиле грађевински материјал да заврше своје куће иако су изабране путем јавног позива још почетком 2017. године . На састанку је, поред Ивице Којића и Миодрага Линте, присустовало 20-так представника породица.

Линта је на наведеном састанку упознао Којића да су средства за куповину грађевинског материјала обезбеђена на Скупштини донатора кроз Регионални стамбени програм још децембра 2013. године. Такође, он је нагласио да су 302 избјегличке породице требале да грађевински материјал добију још 2015. године да су Комесаријат за избјеглице и ЈУП свој посао радили професионално и одговорно. Линта је посебно истакао да је пропадањем и поништавањем двије јавне набавке везано за избор добављача послата лоша порука донаторима да Србија није способна да реализује Регионални стамбени програм. Након одражног састанка успјешно се спроведена трећа набавка и избјелгичке породице су потписале уговоре са добављачима о испоруци грађевинског материјала.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

Нема коментара

Напишите коментар