Линта посјетио породице војних пензионера у хотелу Бристол

Народни посланик Миодраг Линта са својим сарадницима посјетио је у уторак 23. јула породице војних пензионета у хотелу Бристол. Станари Бристола упознали су Линту са тешком ситуацијом у којој се налазе посебно у последњих годину дана . Наиме, Министарство одбране врши стални притисак на станаре (искључење струје, гријања лифта, воде и др.) с циљем да прихвате привремени смјештај у објектима који су у суштини прави колективни центри. Девет породица које још живе у Бристолу траже од Министарства одбране да се, након 28 година живота у нељудским условима, коначно пронађе трајно и правично ријешење њиховог стамбеног питања.

Присутни станари су упознали Линту да је Град Београд додијелило Министарству одбране 134 стана за рјешавање стамбеног питања војних пензионера у хотелу Бристол. Досад је ријешена 31 породица што значи да је Министартсву одбране остало још 104 стана. Преосталих девет породица у хотелу Бристол само тражи да им Министарство одбране додијели наведене станове у закуп на неодређено вријеме и да се на тај начин заврши њихова агонија која траје од 1991-1992 године.

На састанку су били присутни слиједећи станари: Драган Стојановић, Драгиша и Јованка Миленковић, Миодраг Куљанин, Зора Петровић, Раденка Мијић, Симо Нинић и др.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар