Линта посјетио земљаке у селу Кукујевци

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта посјетио је крајем прошле године своје земљаке у селу Кукујевци у општини Шид.  У селу живи око 2.000 становника. Од наведеног броја 95 % су прогнани Срби, највише са подручја Западне Славоније.

У центру Кукујеваца постављен је Часни крст као симбол православља, а на спомен плочи пише да је постављен 28. августа 1992. године. Крајем прошле године Владика Василије извршио је освештење  Храма Успенија Пресвете Богородице.

Прогнани Срби су радом, трудом и марљивошћу препородили село. Прије пет година Кукујевци су проглашени за најуспјешније село у Србији у оквиру манифестације „Сусрети села Србије”.

Сеоска домаћинства се, између осталог,  баве узгајањем дувана,  ратарством и сточарством, а регистрован је низ породичних фирми.  Највећу од њих „Агропапук“  је основао и кум новоизграђене цркве и добротвор овог села Братислав Брацо Богатић који је био домаћин састанка.

У Кукујевцима дјелује више удружења: фудбалски клуб, ловачко друштво, карате клуб, удружење жена, фолклорно друштво, удружење пензионера и др. Највише недостају спортска сала, зграда за вртић, банкомат, аутобуска линија за средњошколце…

                                                                             Информативна служба

                                                                            Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар