Линта присуствовао 6. јуна у Бања Луци радном састанку на тему договора око учешћа на Општим изборима у Федерацији БиХ

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта присустоваo је у сриједу 6. јуна у Бања Луци радном састанку заједно са представницима политичких партија из Републике Српске на тему договора око учешћа на Општим изборима 7. октобра 2018. године у Федерацији БиХ. На састанку си били присутни представници Савеза независних социјалдемократа на челу са генералним секретаром Луком Петровићем, генерални секретар Социјалистичке партије Слободан Протић, предсједник Регионалног одбора Демократског народног савеза Никица Боснић, потпредсједница Завичајних социјалдемократа Милка Иванковић и члан Српске демократске странке из Грахова Никола Чеко.

Линта је на састанку рекао да стратешки циљ свих српских политичких партија мора да буде опстанак Срба у Федерацији БиХ и борба за његова национална и људска права. Због тога је од кључне важности да се формира коалиција свих српских странка под називом „Српска листа“ која ће изаћи на изборе у Федерацији БиХ. Линта је на састанку, такође, јасно рекао да све српске политичке партије које имају своје одборе у Федерацији БиХ треба да потпишу коалициони споразум и на тај начин формирају Српску листу. Само јединственим наступом свих српских партија на предстојећим изборима за Скупштине Кантона и Представнички дом Парламента Федерације БиХ могуће је да Срби изаберу што више легитимних и истинских представника који ће се активно борити за опстанак свог народа и његова права.

На крају састанка Линта је предложио да се на слиједећи састанак поред присутних представника српских партија позвову високи представници других српских партија тј. Српске демократске странке, Партије демократског прогреса, Народног демократског покрета и Српске напредне странке.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар