хајке на Србе

Линта: Протест Хрвата у Вуковару у вези ратних злочина наставак хајке на Србе

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта оцјењује протест више хиљада Хрвата у Вуковару у вези ратних злочина наставком дугогодишње хајке на Србе. За проусташке снаге у Хрватској сваки Србин који је био припадник ЈНА и војске и полиције Републике Српске Крајине је ратни злочинац.

У Хрватској се дуги низ година воде монтирани процеси против Срба за наводне ратне злочине с циљем да се Србима наметне теза да су тобоже извршили агресију и да су злочиначка страна. С друге стране, Хрватска суштински не процесуира ратне злочине које су против Срба починили припадници хрватских паравојних снага, војске и полиције. У претходном периоду, нажалост, ни Србија није готово ништа учинила на кажњавању наредбодаваца и починилаца ратних злочина над српским цивилима и ратним заробљеницима.

Линта позива Тужилаштво за ратне злочине у Београду да коначно почне да процесуира ратне злочине над Србима који су почињени на подручју Хрватске, БиХ и на Косову и Метохији. Тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић је изјавила да ће одмах по ступању на фунцију да процесуира ратне злочине над Србима у хрватским злочиначким акцијама „Олуја“ и „Бљесак“. Нажалост, досад није помака по том питању.

 Информативна служба
Савез Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар