Линта: Провоцирају ме јер говорим истину и критикујем усташтво

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, којег је данас док је путовао кроз Хрватску ка БиХ пратила и, како је рекао, неосновано зауставила хрватска полиција, оцијенио је да је ријеч о једној у низу провокација које је доживио у Хрватској у неколико посљедњих година само зато јер говори истину у критикује усташизацију хрватског друштва.

Он је изјавио Срни да је његова посјета БиХ раније најављена, али да су службено возило Владе Србије у ком се он налазио зауставили хрватски пресретачи у околини Славонског Брода уз, како је рекао, бесмислену причу да није ријеч о прекорачењу брзине, већ да се наводно возило кретало лијевом, претицајном траком.

„Морали смо да платимо казну од 40 евра и задржани смо 45 минута. Ријеч је о класичној провокацији, прије свега, због мојих јавних наступа, односно због критике усташтва, критике кршења људских права нашег народа у Хрватској и критике слављења хрватских генерала и осталих хрватских ветерана који су починили злочине над Србима“, рекао је Линта.

Он ће данас посјетити српски манастир Веселиње у околини Гламоча, православну цркву у Ливну и српска села Челебић и Сајковић у Ливањском пољу.

Линта ће сутра, на позив владике бихаћко-петровачког Сергија присуствовати освештању Цркве Покрова Свете Богородице у селу Доњи Рујани код Ливна која је у прошлом вијеку паљена два пута – 1942. и 1992. године.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар