Линта са земљацима трећи пут спријечио рушење куће прогнаном Србину Радомиру Гаћеши у Београду

Прогнани Србин из Грачаца Радомир Гаћеша који гради кућу у насељу Сунчани брег  у београдској општини Раковица позвао је 15. августа поново у помоћ народног посланика Миодрага Линту да се трећи пут спречи рушење његове куће. Први пут је рушење куће спречено септембра 2021. а други пут октобра 2021. године.

Наиме, Електромрежа Србије је поново дала налог да се сруши његова кућа због близине  далековода.  Рушење куће је било заказано за 15. август у 10 часова. Дошли су представници Електромреже Србије, Града Београда, ЈП „Водовов и канализација“, екипа ватрогасаца, ЈКП „Београд пут“ са багером за разбијање бетона и осталом грађевинском механизацијом.  Такође, био је присутан већи број припадника полиције као обезбеђење за рушење куће.

Линта је у разговору са представницима Електромреже Србије и Града Београда јасно рекао да је неприхватљиво да се Радомиру Гаћеши сруши кућа  због далековода. Он је истакао да је Радомиру Гаћеши већ једном уништена кућа од стране проусташког режима Фрање Туђмана и да је недопустиво да још једном остане без куће у сред Београда.

Након разговора постигнут је договор да се не руши кућа већ да Радомир Гаћеша уклони дио поткровља  и да се задовољи пропис да између крова и ужади далековода буде најмање три метра разлике.

У Београду  15. август 2022. године

Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар