Линта: Скандалознa одлукa да се Међународни сајам привреде у Мостару отвори 10. априла на дан оснивања НДХ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта најоштрије осуђује скандалозну одлуку организатора да се овогодишњи Међународни сајам привреде у Мостару отвори 10. априла на дан оснивања нацистичке творевине Независне државе Хрватске.

Осим датума, скандалозан је и плакат Мостарског сајма на којем је крупним словима истакнут слоган „Јесмо ли спремни“ који неодољиво подсјећа на званични поздрав злогласне НДХ „ За дом спремни“. Под наведеним слоганом извршен злочин геновида и убијено на стотине хиљада Срба, Рома, Јевреја и антифашиста на најсвирепије начине.

Линта истиче да наведене чињенице јасно показују да су организатори Мостарског сајма хтјели да пошању поруку да је за њих геноцидна творевина НДХ била стварни израз тежњи хрватског народа за својом самосталном државом. Наведено обиљежавање оснивања нацистичке НДХ представља увреду за жртве НДХ, њихове потомке и читав српски народ. У супротном, односно да циљ није био слављење оснивања НДХ, организатори су дан отварања Сајма могли да помјере за сриједу 11. aприла, као и да ураде други слоган у коме не би било ријечи спремни која буди јасну асоцијацију на поменути усташки поздрав.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар