АКТУЕЛНО:

Линта: Србијa заједно са Српском да стане у заштиту генерала Савчића и српских бораца

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да су одлуке Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске генералу Миломиру Савчићу и расписивању међународне потјернице за њим један у низу доказа да је у питању политички суд. Главни задатак Тужилаштва и Суда БиХ јесте да низом лажних оптужница и пресуда потврди најбезочније измишљотине бошњачких политичара и већег дијела бошњачке јавности да су Срби главни кривци за грађански рат у БиХ, да су починили геноцид у Сребреници и да су агресори на БиХ и злочинци над бошњачким народом.

У том контексту Суд БиХ је јануара 2020. године потврдио срамну и политички мотивисану оптужницу против часног генерала Савчића којом се терети да је тобоже починио кривично дјело геноцида у Сребреници у јулу 1995. године. Потпуно је јасно да је у Сарајеву донијета политичка одлука да се крене у прогон генерала Савчића само из разлога јер се налази на челу Борачке организације и јер га виде као првог борца Републике Српске. Нема сумње да је у питању порука свим честитим борцима славне Војске Републике Српске шта их чека у наредном периоду.

Линта позива Србију да заједно са Републиком Српском стане у заштиту генерала Савчића али и свих других српских бораца. Апсолутно је неприхватљиво да се наставља прогон и хапшења српских бораца у Републици Српској с очигледним циљем да се криминализује Одбрамбено-отаџбински рат и праведна борба српског народа за слободу и опстанак на својим вјековним огњиштима. Добро је познато да Тужилаштво и Суд БиХ раде под политичким утицајима и притисцима политичког Сарајева и одређених западних центара моћи а не по одредбама закона и на основу доказа и чињеница.

Да је Суд БиХ политички орган било је јасно, између осталог, и 2017. године када је донијета ослобађајућа пресуда ратном злочинцу Насеру Орићу и његовом саборцу Сабахудину Мухићу. Такође, Тужилаштво БиХ најчешће доноси скандалозне одлуке о прекиду истрага везано за страдања Срба. Због тога Линта још једном позива Тужилаштво за ратне злочине Србије коначно почне да подиже оптужнице против припадника тзв. Армије БиХ да које постоје докази да су одговорни за масовне злочине против српских цилила и ратних заробљеника.

Беоргаду, 12. август 2021. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар