Линта: Србомрзачка изјава Грабар Китаровић да би жељела да оде на концерт Томпсона

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у регину Скупштине Србије Миодраг Линта оцјењује као србомрзачку али очекивану изјаву хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да би жељела да оде на концерт усташког пјевача Марка Перковића Томпсона који ће бити одржан 4..августа на сплитској риви. Ово је једна у низу увредљивих изјава Колинде Грабар Китаровић у којима исказује отворену мржњу према српском народу и бесрамно слави протјеривање преко 500.000 Срба са подручја данашње Хрватске.

Линта истиче да је Марко Перковић Томпсон један од главних промотера усташтва и идол већина хрватског народа, посебно младих Хрвата. Добро је познато да Томпсон слободно и несметано сваки свој концерт почиње са усташким поздравом „За дом спремни“. Он у својим песмама отворено велича злочиначку НДХ и жали за њеном пропашћу. У србомрзачкој пјесми „Бојна Чавоглаве“ он крајишке Србе и српске добровољце назива, између осталог, бандом које ће стићи рука правде и у Србији. Судови у Хрватској доносе срамне пресуде да Томпсон узвикивањем усташког позрдрава „За дом спремни“ и извођењем својих пјесама не подстиче националну мржњу. Наведене и многе друге чињенице јасно потврђују да је темељ Туђманове и Китаровћеве Хрватске НДХ и усташтво.

Колинда Грабар је по зна који пут поновила врхунску лаж да је злочиначка акција „Олуја“ означила долазак мира и да су хрватске снаге у БиХ тобоже сломиле српску агресију и спречиле нове Сребренице. Акција „Олуја“ је била злочиначка акција која је синоним за злочине, масовно бомбардовање градова и мјеста, етничко чишћење и систематску пљачку, паљење и уништавање имовине. Колинда Грабар Китаровић добро зна да је Хрватска војска током 1995. године извршила агресију на западнокрајишке општине у БиХ и током и послије злочиначких акција „Љето 95“, Маестрал и Јужни потез починила бројне злочине над српским народом

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар