Линта тражи да Град Сремска Митровица испоручи материјал за 16 прогнаничких породица и састанак са Градоначелницом Светалном Миловановић

Поштована госпођо Миловановић,

Обраћам Вам се, као Градоначелници Сремске Митровице, у име 16 прогнаничких породица које већ скоро три године чекају на испоруку грађевинског материјала од стране градске управе. Због тога су наведене породице оправдано огорчене, разочаране и незадовољне. Ради се о дискриминацији 16 прогнаничких породица из разлога јер је 28 прогнаничких породица из Сремске Митровице већ одавно добило грађевински материјал преко Јединице за управљање пројектима (ЈУП).

Тражим да Град хитно заврши потребне процедуре и коначно испуручи грађевински материјал за 16 прогнаничких породица. Поред тога, веома је важно да Град обезбеди додатна средства и да наведене породице добију исту количину грађевинског материјала као што је добило и 28 прогнаничких породица. Добро Вам је познато да су у претходном периоду цијене материјала повећане за 2-3 пута.

Желим да Вас замолим да, у кратком временском року, примите на састанак делегацију завичајних и прогнаничких удружења, затим делегацију породица из реда прогнаних лица и домаћег становништва које живе у социјалним зградама које се налазе улици Марсилијева Б и В – Г и мене. Наведене породице се суочавају са бројним недостацима у зградама (прокишњава кров, лоше гријање и др.). Поред тога, постоје стамбени и бројни други проблеми прогнаничких породица, самохраних родитеља и других грађана за које је потребно пронаћи праведна и трајна рјешења у разговору са Вама и Вашим сарадницима.

С поштовањем,

 

У Београду, 19. мај 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона
и народни посланик
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар