Линта тражи да Комесаријат објави листу 11 породица које су добиле станове на локацији Браће Јерковић у Београду

Поштована комесарко Станисављевић,

Обратило ми се више прогнаничких породица у вези Јавног позива за давање у закуп 11 станова на одређено вријеме са могућношћу куповине који су намјењени за рјешавање стамбених потреба прогнаних лица на локацији Браће Јерковић у Београду.

Комесаријат за избјеглице и миграције је објавио Јавни позив 19. августа 2013 године. Нажалост, прошло је скоро десет година од Јавног позива а још увијек није објављена листа 11 прогнаничких породицакоје су добиле станове. Такође, није објављено било какво званично обавјештење.

Прогнаничке породице које су конкурисале на овом Јавном позиву су на измаку снага. Осјећају се огорчено, незадовољно и разочарано јер Комесаријат није објавио резултате десет година. Због великог пораста цијене кирије везано за изнајмљивање станова наведене и многе друге породице се налазе у јако тешкој ситуацији.
Тражим од Вас да Комесаријат за избјеглице и миграције хитно ријеши наведени проблем и у што краћем временском року објави листу 11 прогнаничких породица које су добиле станове на локацији Браће Јерковић.

Очекујем да одговорите на моје писмо.

С поштовањем,

У Београду, 17. мај 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона и
народни посланик
Миодраг Линта

 

Нема коментара

Напишите коментар