Линта тражи од Комесаријата: 16 прогнаничких породица да добије материјал у Сремској Митровици

Поштована госпођо Станисављевић,

Обратиле су ми се 16 прогнаничких породица из Сремске Митровице које већ двије године чекају да добију грађевински материјал.  Наведене породице су оправдано огорчене и незадовољне јер су требале да добију материјал преко Града Сремска Митровица док је 28 прогнаничких породица већ добило материјал преко Јединице за управљање пројектима (ЈУП).

Повјереница за избјеглице у Сремској Митровици Сузана Недељковић је прије два мјесеца послала допис Комесаријату гдје је обавијестила Комесаријат да је Град Сремска Митровица по други пут безуспјешно завршио јавну набавку за грађевински материјал јер није било пристиглих пријава понуђача. Понуђачи се нису пријавили због разлике у процењеној вриједности, јер се ради о Уговору из 2020. године, а цијене материјала су знатно порасле у посљедње двије године.

Град Сремска Митровица је спреман да обезбеди сопствена средства те повећа процјењену вриједност материјала и тако успјешно оконча пројекат. Оно што они траже је да добију дозволу Комесаријата да потпишу анекс уговора са промијењеним износом средстава, односно учешћем Града.

Желим да Вас замолим да у што краћем року позивно одговорите на захтјев Града Сремске Митровице и да 16 прогнаничких породица коначно добије материјал након двије године агоније.

У Београду, 9.новембар 2022. године

Предсједник Савеза Срба из региона

и народни посланик

                  Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар