Линта: Влада да хитно усвоји програм рјешавања стамбеног питања 12.000 прогнаничких породица које су подстанари

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта тражи да Влада хитно усвоји програм рјешавања стамбеног питања 12.000 прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у нељудским условима.

Линта подсјећа да је Предсједник Вучић 23. августа приликом додјеле кључева прогнаничким породицама о Овчи јасно и недвосмислено рекао да ће држава да обезбеди 200 милиона евра за рјешавање стамбеног питања прогнаничких породица које су подстанари у наредних пет година.

У првој фази хитно треба рјешавати прогнаничке породице које се налазе испод црте на листама за станове, сеоска имања, грађевински материјал и монтажне куће. На примјер, у Београду је током маја објављена листа 383 прогнаничке породице које су добиле станове. Испод црте је остало 1.200 прогнаничких породица. Такође, потребно је хитно објавити јавне позиве на које треба да конкуришу прогнаничке породице које то досад нису учиниле.

Линта истиче да Влада треба у што краћем временском року да затражи од Града Београда, Града Новог Сада и низа других локалних самоуправа да предложе локације за изградњу станова за прогнаничке породице или да купи станове. Поред тога, потребно је максимално убрзати додјелу грађевинског материјала, сеоских имања и монтажних кућа.

У Београду, 12. септембар 2023. године

Информатвна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар