Линта замолио надлежне институције да се хитно изда употребна дозвола за зграду у насељу Овча

Поштоване породице,

У току пријеподнева имао сам више разговора са надлежним институцијама да се у што краћем временском року изда употребна дозвола за зграду у насељу Овча и да се 250 прогнаничких породица коначно уселе у своје станове. Посебно сам истакао чињеницу да се породице веома огорчене и очајне јер још увијек не могу да се уселе у своје станове.

Обавио сам разговоре са замјеницом секретара за инвестиције Соњом Кућубић и секретаром за урбанизам и грађевинске послове Марком Кулићем и замолио их да се хитноријеши проблем са употребном дозволом. Госпођа Кућубић ми је рекла да ће три исправке бити одмах урађене  и да ће употребна дозвола бити објављена до краја радног дана у Централној евиденцији обједињених процедура (ЦЕОП).

Звао сам кабинет директора Републичког геодетског завода Борка Драшковића и замолио да катастар у што краћем року погледа исправљену употребну дозволу када буде  објављена у ЦЕОП-у и да констатује да су урађене исправке. Господин Кулић ми је рекао да ће Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, након позитивног одговора из катастра, да одмах изда употребну дозволу.

С поштовањем,

У Београду, 26. јун 2023. године

 

Предсједник Савеза Срба из региона

и народни посланик

Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар