АКТУЕЛНО:

Линта: Злочини из мржње на Божић су знакови да за Србе у Федерацији БиХ нема мира

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да паљење српске заставе у Зеници уз ратне повике „Алаху екбер“ и ношење ратне заставе тзв. Армије БиХ, скидање српске заставе са православне цркве Светог Василија Острошког у Коњицу и каменовање куће српске породице Шантић у мостарском насељу Бијело Поље на Божић су јасни знакови да за малобројне Србе у Федерацији БиХ нема мира.

Наведени злочини из мржње представљају бруталну пријетњу Србима и изазвали су велики страх и узнемиреност. Поред тога, малобројни Срби у Федерацији су дискриминисани у многим обласима друштвеног живота с циљем да се протјерају са својих вјековних огњишта.

Линта очекује да бошњачке и хрватске  политичке странке у БиХ најоштрије осуде наведене злочине из мржње а надлежни органи да пронађу инспираторе и починиоце и приведу их правди и најоштрије казне. Такође, крајње је вријеме да западни дио међународне заједнице промијени једностран приступ према дешавањима у БиХ односно престану да буду на страни Бошњака и политичког Сарајева.

У Београду  11. јануар 2024. године

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар