АКТУЕЛНО:

Мандић: Проблем је да Срби буду у влади ЦГ, а не смета кад Албанци држе пола власти у Македонији

Дјелује трагикомично када ДПС брине о интересима било којег народа у Црној Гори. Они су спроводили најгору антисрпску политику и таква дискриминација није забиљежена у последње три деценије у Европи.

Предсједник Србије, Александар Вучић, није се мијешао у формирање владе Црне Горе, нити је вршио притисак на било кога, већ је врло прецизно упоредио стање у С. Македонији, гдје Албанци држе скоро све полуге моћи, са дешавањима у Црној Гори, у којој се проблематизује и сами улазак представника Срба у владу. Подсјећам, проценат Срба у ЦГ је много већи од процента Албанаца у С. Македонији.

Било би поштено да су данашњу конференцију „о мијешању у унутрашње ствари Црне Горе” посветили, напримјер, амбасадору Словачке који је себи дао за право да саставља нову Владу, док предсједник Србије ниједном није казао како треба да изгледа влада ЦГ, него је саопштио како се примјењују различити аршини према Албанцима у С. Македонији и Србима у ЦГ.

Коалиција ЗБЦГ је један од побједника избора 11. јуна и на једној страни смо ми и остали који су поразили ДПС, а на другој страни су исти тај ДПС и сви они који су и на предсједничким изборима подржали Мила Ђукановића и који су и током кампање за парламентарне изборе имали став да ће заједно формирати власт.

Добро знају грађани ко се константно мијеша у формирање власти у ЦГ. Нисмо узалуд, током кампање, помињали амбасаде које готово свакодневно врше притисак на политичке субјекте у ЦГ.

Наши преци су стварали Црну Гору и ми осјећамо посебну одговорност за будућност наше државе.

Недавно смо у Тетову гледали дочек Аљбина Куртија, који је том приликом проглашен свеалбанским премијером и нисмо чули да су се огласили из било које амбасаде, чак ни из Словацке!?

Коалиција ЗБЦГ је један од побједника на изборима и ми желимо да преговарамо са колегама који су такође учествовали у побједи над бившим режимом.

Зато са великом заинтересованошћу чекамо наставак разговора с мандатаром Милојком Спајицем како би , уз постовање демократских принципа и без било каквих уплитања са стране, договорили нову Владу за коју се јасно на изборима изјаснила Црна Гора.

Ако има добре намјере, ништа нам неће бити тешко јер је свима добро позната народна воља.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар