Марчета: Србима у ФБиХ и послије 27 година све уништено

Срби у Федерацији БиХ немају никаква права, а колико су запостављени показује инфраструктура Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова, гдје је и послије 27 година од рата све уништено и порушено, изјавио је Срни предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар Миле Марчета.

– Српски повратници у ФБиХ испали су потрошни материјал – све нам је уништено и пропало, немамо никаквих права ни послије толико година од потписивања Дејтонског споразума – навео је Марчета.

Према његовим ријечима, чињеница је да су Срби у ФБиХ „кажњени“ управо зато што су подржали Дејтонски мировни споразум.

– У наредном периоду направићемо један округли сто на који ће бити позвани представници власти на свим нивоима у БиХ да би се дало до знања колико тешко живе Срби у ФБиХ – рекао је Марчета и доао да ће бити упорни у томе да Дејтон буде поштован.

Пуних 27 година навршило се данас од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар