Министар Благојевић рекао Линти да ће јавна набавка за изградњу 133 стана бити објављена у првој половини фебурара

Поштоване  породице,

Дана 24. јануара поново сам разговарао са министром за јавна улагања Марком Благојевићем који ми је рекао да ће јавна набавка за избор извођача тј. фирме која треба да изгради 133 стана за прогнаничке породице на Новом Београду коначно бити објављена у првој половини фебурара. Према министру Благојевићу процедура јавне набавке траје око три мјесеца.

Поред тога, министар Благојевић ми је рекао да се касни више мјесеци везано за објаву јавне набавке  из разлога јер  Административни комитет Банке за развој Савјета Европе у Паризу није у предвиђеном року завршио процедуру давања сагласности  на раније постигнут договор  да ће седам милиона евра бити издвојено за изградњу 133 стана за прогнаничке породице.

Министру Благојевићу сам поновио да су 133 прогнаничке породице, које чекају да се коначно изграде њихови станови, веома огорчене, разочаране и очајне.  Породице не могу да разумију да морају и даље плаћати све веће кирије приватним газдама  а већ је прошло скоро шест година од јавног позива. На крају разговора сам замолио министра Благојевића да учини све што је у његовој моћи да се јавна набавка заиста објави у првој половини фебруара.

С поштовањем,

У Београду, 24. јануар 2024. године

Предсједник Савеза Срба из региона

 и народни посланик

Миодраг Линта

 

Коментари
  • Uzas kakva proigravanja sa zivotima ljudi koji ni za 30 godina nisu resili pitanje stambenog zbrinjavanja. Kao da nam daju vile a ne 25 m2 garsonjere sto po wvropskim standarima je kupatilo i hodnik a ne stan to znaci da vam je glava u sudoperi a noge u kupatilu kada lezite i to je strasna sramota

    среда, 24. јануар 2024.

Напишите коментар