vest_185_1

Миодраг Линта примио око 100 студената из Републике Српске у Скупштини Србије

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта примио је 30. октобра 2015. године у Народној скупштини Републике Србије стотињак студената из Републике Српске. Пријему је присуствовала и помоћник министра за омладину у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Бранка Малешевић. Представништво Републике Српске у Београду је подржало организацију ове посјете која ће трајати од 30. октобра до 01. новембра 2015. године. Програмом је предвиђен пријем у Скупштини Србије, посјета 60. Међународном београдском сајму књига, обилазак Музеја старих аутомобила и Музеја ваздухопловства. Такође у сарадњи са Туристичком организацијом Београда предвиђена је шетња кроз Београд како би се млади из Републике Српске упознали са знаменитостима града.

Линта је истакао да је веома важно да млади из Републике Српске посјећују Србију што чешће и у што већем броју, јер је то један од начина да се шири културно и духовно јединство српског народа. “Само међусобним познавањем ствара се позитивна клима међу нама, а људи који се упознају стварају и заједничке вриједности. Вјерујем да ће младим људима ова посјета остати у веома пријатном сјећању и да ће долазити и наредних година било појединачно, било у групама и увијек ће бити добродошли у Скупштини Србије”, рекао је Линта. Он је нагласио да је веома важно да млади људи из Републике Српске знају да имају велику одговорност да чувају темељне вриједности српског народа, а то је српски језик и ћирилично писмо, јер народ који не чува свој језик и писмо, осуђен је на нестајање. Вјерујем да су ови млади људи свјесни своје одговорности и да ће они то бреме преузети и носити га у народном периоду”, истакао је Линта.

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“404″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1449258235149″]

Нема коментара

Напишите коментар