Митрополит Амфилохије: Црква Божија је непобједива и неуништива

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да је Црква Божија непобједива и неуништива, те позвао власт да престане да прогони светињу, која вјековима постоји у Црној Гори.

– Они који су на власти у Црној Гори покушавају да оно што је Божије, присвоје, погазе и оскрнаве, као што су то радили и њихови претходници, због чега се народ с правом побунио, жртвујући се и пјевајући `Не дамо светиње` – рекао је владика.

Митрополит је подсјетио да су у Црној Гори 50-60 година били оскрнављени храмови, многи порушени, те претворени у штале.

– Порушена је и светиња на Ловћену која је била у грбу Црне Горе. Замислите ви ту Црну Гору и власт црногорску која пљује на свој грб, гази га и руши, уништава. И то наставља да ради покушавајући и друге светиње да присвоји – рекао је владика Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас Свету архијерејску литургију у Цркви Вазнесења у Винићима под Острогом гдје су донијете мошти Светог Арсенија Сремца.

Мошти Светога Арсенија, насљедника Светога Саве, у Манастиру Вазнесења ће остати до вечерње службе, након чега ће бити враћене у Манастир Ждребаоник.

Преузето са: СРНА

 

Нема коментара

Напишите коментар