Митрополит Амфилохије: Ко безуман може да гласа за власт која спроводи безакоње – ЈА НЕ МОГУ!

Коме да предамо светиње онима који на лажима заснивају своје приче,“ упитао је митрополит Амфилохије.

„Не дамо светиње, не дамо светиње, не дамо светиње,“ овај глас Божји народа одјекује данас Црном Гором, а дуго смо чекали на то, рекао је архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије након литије у Подгорици.

Он је подсjетио да народ у Црној Гори тражи од садашње власти да откаже дио спорног Закона о слободи вероисповести. Такође, казао је да су неосноване оптужбе предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и директора полиције Веселина Вељовића који тврде да црква организује четнички покрет у Црној Гори. 

„Код мене су плакали полицајци када су ме приводили на информативни разговор, а сада видимо да су се неки одрекли значке и униформе. Нису криви полицајци, већ они који су им то наредили. Ако наставе да врше такво безакоње над Уставом, онда се поставља питање ко је тај безуман да гласа за такву власт. Коме да предамо светиње онима који на лажима заснивају своје приче,“ упитао је митрополит Амфилохије.

„Где је било у свету да безбожници стварају своју цркву – нигде,“ рекао је митрополит Амфилохије.

Ове литије су, додао је он, борба против неправде, братомржње, и не можемо гласати за оног који то наставља.

„Ја не могу, а ви како хоћете,“ рекао је митрополит црногорско-приморски.

Такође, казао је да је ова власт издала и оне коју су животе дали за Косово и Метохију.

Издали су крв и животе оних наших људи на Космету. Издали су Високе Дечане и Пећку Патријаршију, кад су признали злочиначку творевину – лажну државу Косово, рекао је митрополит Амфилохије.

Преузето са: ИН4С

 

Нема коментара

Напишите коментар