АКТУЕЛНО:

На молбу Линте одржан састанак у Kомесаријату на тему гријања у насељу Камендин

На молбу народног посланика Миодрага Линте у понедјељак 1. новембра одржан је састанак у Комесаријату за избјеглице и миграције на тему гријања и других проблема у земунском насељу Камендин. На састанку су били присутни комесар Владимир Цуцић за сарадницима, Горан Благојевић испред Града Београда, Драган Мандић са сарадницима испред Београдских електрана и шеф кабинета Јединице за управљање пројектима (ЈУП) Јован Лазаров. Такође, на састанку су били присутни представници прогнаничких породица из улице Акробате Алексића, затим ратни војни инвалиди, социјално угрожена лица и професионални управник из улице Душана Мађарчића Корчагина.  Састанку је присуствовао и Миодраг Линта са сарадником.

Представници станара су упознали присутне представнике институција са проблемом гријања и другим проблемима. Нажалост, извођач радова изградио је зграду у улици Акробате Алексића веома лоше и неквалитетно а затим је током једногодишњег гарантног рока замајавао станаре и није отклонио бројне кварове. Такође, стручни надзор није урадио свој посао како треба јер није констатовао евидентне недостатке на згради.  Поред тога, одговорност сноси и бивши директор ЈУП-а Катуца који је јасно рекао да се неће извршити примопредаја све док се не отклоне кварови. Нажалост, од тога није било ништа.  Из тог разлога дио станара има лоше или никакво гријање.

На крају састанка договорено је сљедеће: прво, да Стручна служба Београдских електрана током наредних дана уради поновљени технички преглед на обје локације у насељу Камендин и евидентира шта је потребно купити од опреме да се топлотне подстанице у улазима зграда ставе у пуну функцију; друго,  да ће Град Београд купити потребне дијелове за топлотне подстанице; треће, да ће се покушати ријешити проблем двије породице у Душана Мађарчића Корчагина које константно нарушавају јавни ред и мир; четврто, да се у разумном року ријеши питање лифтова, гаража, кориштења просторије за Удружење ратних војних инвалида и одржавања јавних зелених површина. У том смислу Линта је упутио писмо секретару за комуналне и стамбене послове Града Београда Николи Ковачевићу од ког је тражио да наложи ЈКП „Зеленило“ да одржава  јавне зелене површине  у земунском насељу Камендин II, улица Душана Мађарчића Корчагина Корчагина 2-20 и  64–119.

Информативна служба
Савеза Срба из реиона

Нема коментара

Напишите коментар