На приједлог Линте одржан састанак код предсједнице општине Гроцка у вези проблема 29 породица у Калуђерици

На иницијативу народног посланика Миодрага Линте  одржан је у четвртак 26. септембра 2019. године састанак код предсједнице општине Гроцка Живадинке Аврамовић везано за рјешавање  дугогодишњег проблема  које има 29 породица (са преко 25-оро малољетне дјеце)  а тиче се спајања улица Вишњићеве (Крушедолске) и Мајевичке у насељу Калуђерица. Састанку су, поред предсједнице општине и Миодрага Линте,  присустовали члан општинског вијећа Влада Радовановић,  начелник  Одјељења за комунално-стамбене и грађевинске послове Биљана Губеринић,   начелник  Одјељења за општу управу и имовинско-правне послове  Јованка Љуштина и представници 29 оштећених  породица  Софија Ћеранић Глумац, Данијела Здравковић и Младенка Берић.

Наведених 29 породица  затражили су подршку народног посланика Миодрага  Линте  да се коначно споји улица Мајевичка са улицом Вишњићева (сада Крушедолска) .  Наведене породице, као и њихова дјеца, приморани су да свакодневно пролазе преко њиве и кроз туђе двориште  јер је то најкраћи пут до аутобуског стајалишта, односно школе,  вртића, Дома здравља  и других институција. Тај дио пута је неосвјетљен, зарастао у траву а поготово је проблематично по мраку и када пада киша.  Од  2001. године до данас није ријешен проблем  спајања  наведене двије улице. Сва досадашња обраћања ових породица остала  су без рјешења, док су њихови проблеми свакодневни. Линта је већ послао допис замјенику Градоначелника  Града Београда  Горану Весићу у вези овог проблема  али до сада није добио одговор.

Линта је замолио предсједницу општине Живадинку Аврамовић  да се у буџету за 2020.  годину обезбеде средства за израду Урбанистичког пројекта  или Плана детаљне регулације. Договорено је да ће у кратком временском року члан општинског вијећа Влада Радовановић да посјети породице и да се са општинском управом дефинишу конкретне мјере и активнсти у правцу рјешавања  проблема.   Након што се изради  Урбанистички пројекат  општина Гроцка ће  уз Линте затражити од Дирекције за грађевинско земљаиште и изградњу Града Београда  средства  за експропријацију земиљишта. На тај начин би овај велики проблем био коначно ријешен.

Након завршеног састанка Линта  је обишао локацију гдје живи 29 породица у насељу Калуђерица  и лично се упознао са наведеним проблемом.  Линта је том приликом разговаравао за осталим породицама и рекао да ће учинити све што је у његовој моћи да помогне у рјешавању овог великог и дугогодишњег проблема.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар