Обиљежен Видовдан, слава ВСНМ Опћине Суња

Читањем молитве и освештењем славског колача и кољива код крста Светог Лазара, у селу Дрљаче, одржана је свечаност поводом Видовдана – славе Вијећа српске националне мањине Опћине Суња. Славска вечера одржана је у Друштвеном дому „Свен Ласта“ у Суњи. Обиљежавању славе су се одазвали предсједник Вијећа српске националне мањине Сисачко-мославачке жупаније Никола Арбутина и начелник Опћине Суња Грга Драгичевић, као и многобројни представници мјесних одбора и мањинских Вијећа из сусједних опћина.


„Ову прилику бих искористио да свим припадницима српске националности, ма гдје били, честитам велики вјерски празник Видовдан, са жељом да га још низ година славимо у миру, поштовању и суживоту са другим народима. Срби на Банији непрекидно ће бити на првом мјесту бриге нашем Вијећу. Настојаћемо да побољшамо услове живота нашег народа у Суњи, а самим тим дамо допринос добробити цијеле заједнице.“ – рекао је предсједник Вијећа српске националне мањине Опћине Суња Перо Кузмановић.


Манифестација је посебно, на одушевљење присутних, увеличана културно-умјетничким наступом Пододбора СКД “Просвјета” из Вргинмоста.

Преузето са: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар