Обраћање Линте у Будви на прослави ослобођења и уједињења Боке

-Овај величанствени скуп показује да су бесмртне и непролазне вриједности које су красиле наш народ кроз вјекове, а у центру којих је увијек била слобода, истакао је предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

Он је нагласио да око питања слободе са Србима никада није било погађања, није било компромиса, „јер смо се за њу жртвовали као ријетко који народ“.

-Ви сте потомци оних који су на плећа оборили велику окупаторску силу, који су побједоносно умарширали у своја села и градове. Бокељи, ваши преци, њих 1900 добровољаца били су елитни дио велике српске војске, и они, ослободици, ратници- побједници ушли у овај град који је вечерас центар целог српства, истакао је Линта.

Подсјетио је и да је српска војска прије 100 година ослободила и оне „који су нам се представљали као браћа, а који су само чекали повољан тренутак да направе геноцид над нашим народом, као што су то урадили током Другог свјетског рата, посебно за вријеме НДХ“.

 

Линта: Вјечна слава ујединитељима


Браћо Срби, будите поноси на ваше претке! Немојте никада да заборавите чињеницу: идеје ослобођења и уједињења су вјечне. Онај који жали за окупатором, тај тешко може бити Бокељ, Црногорац, Херцеговац, тешко може бити Србин. Будите истрајни на свом путу, издржите и пребродите сва искушења! Доста је било неслоге међу Србима, много нас је коштала. Будимо јединствени као што је била највећа и најбоља генерација оних великана из 1918. године. Нека је свјечна слава нашим прецима ослободитељима и ујединитељима! Нека вјечно живи народ Црне горе и Боке, поручио је Линта.

Нема коментара

Напишите коментар