АКТУЕЛНО:

Одата почаст погинулим борцима у Семберији

Делегација Градске борачке организације и Организације породица погинулих бораца у Бијељини положила је данас вијенац испред централног споменика у част хиљаду погинулих припадника Војске Републике Српске из Семберије и тиме у ванредним условима обиљежила Дан одбране града 1992. године.

Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић поручио је да се слободарска историја и српски јунаци који су дали животе за одбрану Бијељине и Републике Српске морају чувати од заборава и истина о томе преносити покољењима.

„На данашњи дан 1992. године српски народ Семберије спријечио је злочиначке намјере да се милион Срба у некадашњој БиХ одвоји од матице Србије и стави у окружење муслиманско-хрватских снага“, рекао је Стевановић новинарима.

Он је навео да је град одбрањен за три дана, уз помоћ тада још присутне ЈНА, а у ратним годинама које су услиједиле Бијељина је била коридор живота који је Републику Српску повезивао са Србијом и уточиште за 100.000 Срба протјераних са простора данашње Федерације БиХ.

„Нисмо хтјели и нисмо смјели да се повлачимо, сачували смо Бијељину као стратешки важан град у Републици Срској и тиме дали огроман допринос одбрани српског народа и слободи у којој се Српска данас развија“, оцијенио је Стевановић.

Вест преузета са: Срна

Нема коментара

Напишите коментар