Грмовац

Одржан састанак делегације избјегличког насеља Грмовац са замјеником Градоначелника Београда

Уз подршку народног посланика Миодрага Линте дана 23. маја 2017. године одржан је састанак делегације избjегличког насеља Грмовац (oпштина Земун) са замjеникoм Градоначелника Београда Андријом Младеновићeм. Делегацију избјегличког насеља Грмомац чинили су свештеник Владимир Милановић, Саша Бјелајац, Жељко Ложњаковић и Валентино Поповић.

Проблеми становника Грмовца су бројни, у уводу је навео народни посланик Миодраг Линта. “Ту су проблеми са неасфалтираним улицама, непокошеном травом у ненасељеном дијелу насеља, неочишћени канали поред пута, као и немогућност уласка у насеље са аутопута што доста отежава свакодневни живот становништва“. „Тежи проблеми су непостојање школе, вртића и поште“, додао је он.

Надлежни парох у Грмовцу, гдjе живи преко хиљаду становника, отац Владимир Милановић објаснио је да су мjештани покушали тражити рjешење бројних проблема и у мjесној заједници Угриновци којој припадају као и у општини Земун, aли да није дошло до значајнијег помака.

Његов комшија Саша Бјелајац дао је и приjмере гдjе се свакодневно преплићу надлежности мjесних заједница. Kao примјер навео је „Лијечимо се у Добановцима ,а пошта нам стиже у Угриновце“.

Жељко Ложњаковић, који је први подигао кров у овом насељу, навео је да је потребно aсфалтирање дијела пута од 4 километра да би санитетско возило могло проћи до пацијената када је то потребно, а такође и због отежане проходности до аутобуске станице, за старија лица и зa 150-торо дjеце која иду у школу, посебно за вријеме кишних периода и током зиме.

Валентино Попови додао је да треба рjешити и питање парцелације насеља, објаснивши да људи одустају од куповине плацева у Грмовцу, јер се уговори о купопродаји не могу овjерити код нотара због подjеле три хиљаде плацева на укупно четири парцеле.

Замjеник градоначелника, Андрија Младеновић, саслушао је муке мjештана Грмовца и предложио да се званично обрате граду Београду и општини Земун. Mладеновић је рекао да ће Град Београд након упознавања са проблематиком, сазвати заједнички састанак коме ће присуствовати представници надлежних институција, делегација насеља Грмовац и народни посланик Миодраг Линта с циљем рјешавања горе наведених проблема.

новинар Српског кола
Весна Вуковић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“7160″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1495736833775″]
Нема коментара

Напишите коментар