alibunar 1

Одржан састанак са прогнаним Србима у насељу Владимировац (општина Алибунар)

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је са сарадницима Милом Шапићем и Милорадом Малићем у сриједу 13. априла посjетио избjегличко насеље у Владимировцу (општина Алибунар) гдjе је разговарао са прогнаним Србима о преосталим проблемима и начину њиховог рјешавања. Подсјећамо да је, захваљујући подршци Линте и предсједника општине Алибунар Предрага Белића, у претходном периоду ријешено питање откупа 100 кућа од укупно 104 које се саградили погнани Срби уз помоћ донатора на подручју општине Алибунар. У просецу рјешавања откупа је и 40-так кућа које су прогнани Срби добили по систему „Кључ у руке“. У наредном периоду треба да се ријеши и питање конверзије земљишта тј. да прогнани Срби постану власници парцела на којима су саграђене наведене куће, као и питање легализације. Састанак је организовало Удружење избјеглица и колониста општине Алибунар на челу са Зораном Срдићем.

Линта је упознао присутне земљаке са акцијом евидентирања отете, уништене, оштећене и друге имовине избјеглих и прогнаних лица која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији. Линта је истакао да је ово вјероватно последња шанса да се покрене питање рјешавања наших имовинских и бројних других проблема у државама одакле смо протјерани. Због тога је важно да се наши земљаци одазову масовно на позив Савеза Срба из региона и попуне образац. У том случају наша акција ће добити на политчкој тежини и неће моћи бити тек тако игнорисана. То значи да би образац требало да попуни барем 50.000 оштећених грађана. На крају састанка подијељени су присутним земљацима примјерци листа Савеза Срба из региона Српско Коло.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2784″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1460990944657″]
Нема коментара

Напишите коментар