На молбу Миодрага Линте одржан састанак у Предсједништву јер 302 избјегличке породице још увијек нису добиле грађевински материјал

У Предсједништву Србије у понедјељак 1. октобра, на молбу народног посланика Миодрага Линте, одржан је састанак са шефом кабинета Предсједника Србије Ивицом Којићем. Састанак је одржан уз пуну сагласност Предсједника Александра Вучића поводом чињенице да 302 избјегличке породице са подручја Града Београда, нажалост, још увијек нису добиле грађевински материјал да заврше своје куће. На састанку је, поред Ивице Којића и Миодрага Линте, присуствовало 20-так представника породица.

Присутни представници избјегличких породица су исказали велико огорчење и незадовољство радом Комесаријата за избјеглице на челу са Владимиром Цуцићем и Јединицом за управљање пројектима (ЈУП) на челу са Драганом Катуцом. Обје институције нису показале способност и одговорност да, путем тендера, подијеле грађевински материјал за поменуте 302 избјегличке породице које су изабране путем јавног позива још почетком прошле године.

Линта је упознао Којића да су средства за куповину грађевинског материјала обезбеђена на Скупштини донатора кроз Регионални стамбени програм још децембра 2013. године. Такође, он је нагласио да су 302 избјегличке породице требале да грађевински материјал добију још 2015. године да су Комесаријат за избјеглице и ЈУП свој посао радили професионално и одговорно. Линта је посебно истакао да се пропадањем и поништавањем тендера везано за рјешавање стамбених потреба избјегличких породица шаље лоша порука донаторима да Србија није способна да реализује Регионални стамбени програм.

Шеф кабинета Предсједника Србије Ивица Којић је више од два часа пажљиво слушао излагања представника избјегличких породица који су говорили, између осталог, о пропадању незавршених кућа, о понижавању и вријеђању од стране дијела запослених у Комесаријату за избјеглице и ЈУП-у, о чињеници да се дио запослених не јавља на телефоне, о бахатом понашању Владимира Цуцића и Драгана Катуце. Главни захтјев избјегличких породица је био када ће и да ли ће коначно добити грађевински материјал.

Ивица Којић је на крају састанка присутнима рекао да ће комесар Цуцић и директор Катуца сносити одговорност и пренио јасну поруку Предсједника Вучића да лично гарантује да ће проблем 302 избјегличке породице везано за добијање грађевинског материјала бити ријешен до 15. децембра ове године. Представници избјегличких породица и Линта су замолили Ивицу Којића да пренесе Предсједнику Вучићу захвалност за његову спремност да помогне рјешавање наведеног проблема.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар