Oдржан турнир Балоте 2020. Владимировац – Девојачки бунар

И ове године је 6. и 7. јуна у Владимировцу организован богат културно-умјетнички и спортски програм поводом обиљежавања сеоске славе – Духови 2020.

Одржан је и већ традиционални  турнир у балотама на Девојачком бунару , гдје се окупило 27 екипа. Било је то цјелодневно дружење у прељепом амбијету овог излетишта. Играло се на травнатој површини на 7 терена.

У финалу су се надметали Хидроина I из Владимировца и гости из Вршца I.  Након напете борбе Вршчани су однијели побједу на разочарење домаће публике.

Велика Попина II из Батајнице и Козјак из Панчева су се борили за треће мјесто. Панчевци су побиједили у овом сусрету и тако били трећи.

Стојсављевић Бошко, Грубишић Жељко и Зоран Стојсављевић из Велике Попине су добили захвалницу за фер-плеј и освојили 4. мјесто

Организатор турнира Зоран Максимовић је подијелио медаље и пехаре, у томе му је помогла предсједница МЗ Владимировац Викторија Секешан.

За највећег пријатеља турнира проглашен је Боле Љубичић из Панчева, најискренији пријатељ је Сити шоп Зрењанин.

Након додијељене захвалнице Сити шопу из Зрењаина, Зоран Максимовић им се захвалио што већ годинама његују пријатељство и долазе на турнир.

Зрењанинац Милан Вукобрат се захвалио на титули најискренијег пријатеља у име Зрењанинаца.

– Захваљујем се домаћину на гостопримству. Послије короне ово дружење је право освјежење.

Посебан утисак је оставио изванредни Стево Алавања, чија је екипа Вршац однијела заслужено прво мјесто, а Стево понио титуле најбољег играча и најбољег пуцача.

Најбољи поентер је др Тоде Малић из Панчева, који је уједно на поклон добио и мајицу.

Најмлађи учесник  је Никола Ћетић,најстарији учесник ЂуроБорковић из Владимировца, најгори играч Драган Борковић Бели, а највеће разочарење турнира је Милан Божић Гама.

Захвалницу је добила и редакција Српског кола, а том приликом су присутнима пренесени поздрави предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодрага Линте.

Миле Боснић, односно Удружење Крајишника из Панчева били су спонзори овогодишњег турнира, донирали су средства за куповину мајица.

– Мајице су наш мали допринос томе што ви овдје организујете, кључна је ствар да се окупимо, да се лијепо дружимо и да ћемо доћи и идуће године – поручио је Боснић.

На турниру је учествовало 27 екипа: Јок (Банатски Карловац), Банатски Карловац I, Банатски Карловац II, Пазарци (Владимировац), Берикини (Владимировац),Вршац I, Вршац II, Велика Попина I (Земун), Велика Попина II (Батајница), Милош Обилић (Батајница), Мали рај ( Београд–Панчево), Клек, Сити шоп (Зрењанин), Кумови (Панчево), Хидроина  I, Хидроина II (Владимировац), Козјак (Панчево), Батајница, Далматинска (Владимировац), Селеушки вишебој, Монархисти (Панчево – Владимировац), Тата и синови (Владимировац), Браћа (Београд), Војводе (Владимировац), Пазарски лавови (Владимировац), Холивуд (Владимировац), Фудбалери (Владимировац).

Дружење је настављено уз пасуљ, печење и музику.

Tурниру је присуствовао и предсједник општине Алибунар Душан Дакић.

Балотање у Владимировцу на Девојачком бунару се организује у склопу обиљежавања славе села. О богатом програму разговарали смо са предсједницом МЗ Викторијом Секешан.

– Јуче смо организовали 10. пасуљијаду. Имали смо 18 котлића, односно 18 такмичара. Прво мјесто је освојила група Невен. Након пасуљијаде била је штрудлијада, у организацији Удружења жена Вредне руке Баната, чија сам ја предсједница. Подијелили смо штрудле свим такмичарима на пасуљијади.

Меморијални турнир Рукометног клуба Владимировац Миле Танкосић на којем су дјечица одиграла турнир организован је такође 6. јуна, а дан су завршили бесплатном позоришном представом за дјецу коју је организовао КЦ Алибунара.

7. јуна се одржао турнир у шаху у Владимировцу, затим традиционални плес ЖОК.

– То је наша традиционална сеоска игра, само је ми имамо у околини. Мјештани и Удружење жена традиционално се облаче у српску и румунску ношњу.

Предсједница МЗ је нагласила да је Владимировац живо село, и да је јако поносна на своје мјештане, у Владимировцу има Срба, Македонаца, Црногораца, Румуна које је већинско становништво…

– Поносна сам на мјештане, толико разних народности, а сви сложно живимо.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар