Колачијада

Одржана друга Колачијада и седма смотра фолклора у Воћину

У организацији пододбора СКД Просвјета у Воћину и агилне предсједнице Драгице Вучковић 11. новембра у овом западнославонском мјесту одржана је друга по реду Колачијада и седма смотрa фолклора.

Осамнаест маштовитих такмичарки из Хрватске и Републике Српске припремило је исто толико врста колача од којих су најбољима проглашене “Лења пита” Марије Каран, “Црна ружа” Бранке Каран и “Мађарица” Божице Ојкић. Најбољи колач оцјенио је четворочлани жири у којем је уз првакињу Европе у слатичарству Сандру Јадек из Слатине био и потписник ових редова. Признања награђенима уручила је Драгица Вучковић, предсједница воћинске Просвјете.

Топлу добродошлицу бројним гостима пожељели су замјеник жупана Вировитичко-подравске жупаније Игор Павковић, а о потреби одржавања и задржавања традиције говорио је Богдан Ркман предсједник Извршног одбора Самосталне демократске српске странке.

С највише кореографија наступили су Подобор СКД-а Слатина. Овому најмлађем Просвјетином КУД-у у Хрватској кореограф је слатински парох Драган Гаћеша. Најатрактивнији су били гости из Републике Српске КУД Петар Кочић из Нове Тополе, изводећи плесове и пјесме из Куманова. Увијек занимљиви били су и гости из Силаша КУД Зора а домаћини, међу којима споменимо и Игора Павковића обрадовали су бројну публику у Хрватском дому у Воћину.

На крају службеног дијела програма уручене су захвалнице свим судионицима програма као и Опћини Воћин, једном од покровитеља манифестације.

Б. Ркман

 

Нема коментара

Напишите коментар