у Лас Вегасу

Одржано осмо по реду Крајишко вече у Лас Вегасу (САД)

Крајишници у Лас Вегасу су организовали осмо по реду традиционално Крајишко вече под називом „Завичају у срцу те носим“ које је одржано у парохијској сали Светог Симеона Мироточивог. Скуп је био добро посјећен, а ове године  је у гостима био Момо Станић, легенда крајишке пјесме уз пратњу Миће Радовановића из Чикага. У програму су такође учествовала и крајишка дјеца из фолклорне групе Свети Симеон у Лас Вегасу. Сав проход са Крајишке вечери иде у фонд за изградњу наше нове цркве у Лас Вегасу.У Лас Вегасу иначе живи око 1.000 Крајишника родом из Далмације, Кордуна, Лике, Баније, Славоније, Тромеђе, са Грмеча и Бањалучке Крајине. Све их веже неизмјерна љубав према крајишком завичају у који одлазe доста често и видe сву муку и патњу којом је наш народ доље изложен.  Помажу из Лас Вегаса колико се може и колико свима прилике дозвољавају.  Веома су посвећени очувању  крајишке и српске традиције.

Важно је истаћи да Крајишници  граде нову цркву заједно са браћом из Херцеговине, Зеничке регије, Сарајевско- Романијске регије, са Озрена, Семберије, Подриња, Србије и Црне Горе који  такође живе у Лас Вегасу.  Градња је започета 2008-е године и тренутно  се завршавају  спољашњи радови на цркви.

Бране Делић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“375″ thumb_height=“250″ post_id=“13086″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1510531256754″]
Нема коментара

Напишите коментар