Нaшим ловцима у Канади лос не може побјећи

Српски ловци из Канадског града Хамилтона окупљени у тамошњем ловачко-риболовачком клубу а са ловачким искуством из Завичаја, нижу успјехе у лову на лоса (моосе), којег већ неколико деценија спроводе у близини градића Атикокан на далеком сјеверу канадске покрајине Онтарија.

Овај клуб постоји и активно дјелује 44 године, што га чини једним од најстаријих српских организација у овом дијелу Канаде. Сачињавају га српски ловци из свих српских крајева бивше нам заједничке државе. У досадашњем лову на лоса, доказали су се као прави мајстори, изврсни стријелци, а надасве дисциплинирани у односу према свим обавезама које треба испоштовати у припремама и извођењу самог лова. Ово је , можда, и главни разлог што су се редовито из оваквих дружења враћали са добрим уловом.Тако је било и ове године, у првој половини октобра, када су острелили три лоса. Већ првог дана лова, најмлађи члан групе Алекс Русић одстрелио свој први трофеј. -Пресретан сам. Имао сам и доста треме, али је све добро завршило једним метком. Ово је само почетак и обећавам јос сличних успјеха, рекао је он.

Ветеран у клубу Ђорђе Његован другог је дана повећао своју колекцију трофеја, одстреливши свог 14. лоса, док је трећег устрелио Зоран Благојевић, један од најактивних ловаца овог клуба. Према рjечима предсједника клуба Миле Маријана месо од ове дивљачи биће припремамо на Ловачкој забави која се традиционално одржава поводом Дан жена у српској хали у Вајнони поред Хамилтона.

Илија Вујановић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“12723″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1509300111810″]
Нема коментара

Напишите коментар