АКТУЕЛНО:

Окупационе снаге опет претресају владику Јоаникија

Очигледно је да режимски насртаји на владике, монаштво, свештенство и вјернике СПЦ не јењава те да свим силама покушавају пореметити мирне и достојанствене литије које окупљају стотине хиљада грађана Црне Горе.

Такав примјер је и најновије малтретирање владике Јоаникија на граничном прелазу Добраково.

У петак, 7. фебруара 2020. око 23 часа, приликом уласка у Црну Гору из Србије, полиција је опет претресала возило Епископа Јоаникија.

Владика је тражио налог на шта су му службеници полиције казали да имају налог, али га нијесу показали, те да могу да дају записник о претресу, који су и дали након дужег чекања, око 40 минута.

Епископ Јоаникије је рекао да су овакви поступци полиције вид притиска на свештенство да се одустане од даље борбе за вјерска права у Црној Горишто заправо значи да је сваки онај који се бори за своја права у Црној Гори означен као непријатељ државе. То је, додао је Владика, својствено аутократији, а не демократији.

Разумијем да полиција треба да ради свој посао и јасно ми је да код самих полицајаца, који су вршили претрес, није било зле воље, али ми није јасно због чега сам сумњив полицији и због чега се на мени примјењује ово правило Закона“, казао је Епископ Јоаникије.

У записнику који је полиција уручила стоји:

Претресање је извршено без наредбе суда на основу члана 33 став 2 Закона о граничној контроли, јер постоје основи сумње о посједовању забрањених ствари које има код себе или у саобраћајном средству“.

Подсјећамо, ово није први пут – наш портал је извјештавао и о ранијем узнемиравању и претресању владике на граничном прелазу Добраково као и о недавном заустављању свештенства Епархије будимљанско-никшићке том на истом граничном прелазу.

Преузето са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар