АКТУЕЛНО:

Осуде скрнављења цркве Вазнесења Господњег: Демонски бијес према свему српском не јењава; Чврсто у одбрани религијских права

Срамни чин скрнављења цркве Вазнесења Господњег која се налази поред Саборног храма у Подгорици, оштро су осудили Дритан Абазовић и Демократски Фронт

Демократски фронт најоштрије осуђује скрнављење цркве Вазнесења Господњег која се налази поред Саборног храма у Подгорици.

„Ова богомоља је по први пут откад постоји срамно наружена неким графитом одвратне садржине. Дешавало се раније свашта, али то није. Међутим, видимо да демонски бијес према свему српском не јењава„, написано је у саопштењу ДФ-а.

Они додају да мрзитеље подстиче и шизофрена идеја да морају „довршити посао“ у прогону Српске православне цркве, иако им то није дало никаквог плода. „Охрабрује их и чињеница да није потписан Темељни уговор са Црквом, као и неажурност Владе у обезбјеђивању атмосфере сигурности за наше светиње„, тврде из ДФ-а.

„Узимајући све у обзир, теза да ће се у Црној Гори, под утицајем агресивног аутошовинизма, створити нетрпељивост према Србима јача од оне у усташкој НДХ добија све више на значају. Логичан след тог отпадништва од сопственог културног наслеђа је пала природа мрзитеља која има сталну потребу да режи на истину, правду и слогу“, закључили су из ДФ-а.

Вицепремијер Дритан Абазовић најоштрије је осудио погрдне графите исцртане на цркви у Подгорици.

Он је на свом твитер налогу казао да вандалски поступци имају за циљ урушавање мултиконфесионалног склада у Црној Гори.

„Стојимо чврсто у одбрани грађанских и религијских права и слобода“, казао је Абазовић на твитеру.

Такође, из медијског тима УРА-е поручили су да од надлежних органа очекујемо промптну реакцију.

„Изоловани случајеви базирани на вјерској нетрпељивости никада неће бити друштвено прихваћени у Црној Гори. Црна Гора је мултиконфесионална и мултикултурална држава која мора јемчити све вјерске слободе и права сваког грађанина“, закључили су из УРА-е.

Извор: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар