Овако живе Срби на Банији

Банија пати у тишини – рат, Олуја, земљотрес, све се сручило на преостало српско становништво. Тешко се живи и тешко се долази до помоћи. Перо Кузмановић уз помоћ Драгане Миџић основао је удружење „Поносно перо“ како би проширили и оснажили свој хуманитарни рад. Ово је њихова прича о опстанку Срба на Банији данас.

Помоћ удружењу „ПОНОСНО ПЕРО“ можете уплатити на рачун: ХР5023600001102966294

Канал Глас расејања је део медијске групације Глас јавности и отвара нову еру медијског извештавања спајајући Србе у дијаспори и окружењу са матицом. Отворено и искрено говорећи о потребама, жељама, надама и животу наших људи у расејању и региону, Глас расејања прави кошницу наше матице у којој обједињују и спајају све наше људе где год били у свету.

„Не улепшавајући стварност већ доносећи директно у све наше домове, речју и сликом, животе вас Срба широм планете, ми смо ту да будемо ваш глас – Глас расејања. Уколико желите да са нама поделите лепу причу о нашим људима из расејања, да нам предложлте саговорника или тему за емисију, ако желите да се чује о активностима ваше заједнице или парохије, јавите нам се на татјана.ковацевиц@глас-јавности.рс. Ми смо Ваш Глас.“ – истиче Татјана Ковачевић, уредница канала.

https://youtu.be/KwvqIyzeqyg

Извор: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар