Патријарх српски Порфирије у посјети Житомислићу, Пребиловцима и Мостару

Патријарх српски Порфирије стигао је у дводневну посјету Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, а поводом 150 година од освећења Саборног храма Свете Тројице у Мостару. Патријарх ће посјетити Житомислић, Пребиловце и Мостар. Како је најављено, учествоваће на донаторском ручку, чија је намјена да се прикупе средства за обнову овог Саборног храма, који је у потпуности срушен 1992. године. Све детаље о посјети патријарха пратите на нашем порталу и информативним емисијама.

19.50 – Његова светост патријарх српски истакао је у бесједи да се из мостарског Саборног храма данас као на длану види читав град Мостар, да је то мјесто са којег се може доживјети свеукупна читава васељена, пуноћа живота Срба, православних Мостараца и Херцеговаца који су обиљежили овај град.

19.03 – Доксологија у мостарском Саборном храму

18.22 – Патријарх Порфирије са градоначелником Мостара

17.24 – Његова светост патријарх српски Порфирије посјетио је данас изложбу у Владичанском двору у Мостару.

16.45 – Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у Мостар гдје ће посјетити изложбу у Владичанском двору.

15.26 – Патријарх српски Порфирије посјетио је Манастир у Пребиловцима. Дочекали су га многобројни вјерници.

Патријарх је рекао да се треба молити да се никада никоме не деси и не понови оно што су доживјели пребиловачки и свехерцеговачки мученици.

14.20 – Патријарх српски Порфирије стигао је у посјету Манастиру у Пребиловцима.

14.07 – У Манастиру у Пребиловцима све је спремно за дочек патријарха српског Порфирија који борави у дводневној посјети Епархији Захумско-херцеговачкој и приморској.

12.40 – Патријарх Порфирије изјавио је током посјете манастиру Житомислић да је „за сваког православног човјека велики благослов долазак у Херцеговину“.

12.24 – Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у Манастир Житомислић у оквиру дводневне посјете Епархији Захумско-херецеговачкој и приморској.

Патријарха су дочекали многобројни вјерници.

12.10 – Патријарх у посјети Житомислићу, Пребиловцима и Мостару

Патријарх Порфирије је стигао у Мостар гдје су га на аеродрому дочекали Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и градоначелник Мостара Марио Кордић.

На Аеродрому Мостар патријарха су дочекали и посланик у Народној скупштини Србије Милимир Вујадиновић, замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, те свештеници из Мостара Душко Којић и Марко Гојачић.

12.06 – Патријарх Порфирије стигао на аеродром у Мостару

11.57 – Патријарх српски Порфирије боравиће у посјети Мостару данас и сутра поводом 150 година од освећења Саборне цркве Свете Тројице која је још увијек необновљена након потпуног рушења 1992. године, те позивамо вјерни народ Мостара и Херцеговине на дочек патријарха у 19 часова испред Саборног храма и божанствену литургију у недјељу у 9 часова у Саборном храму, рекао је за РТРС је старјешина Саборне цркве у Мостару Душко Којић.

У Житомислићу је свечано и празнично, вјерујући народ из овог дијела Епархије захумско-херцеговачке и приморске дошао је да дочека свог патријарха.

Посјета манастиру Житомислић наставак је непрекинуте традиције посјета српских патријарха овом манастиру.

Од 19 часова у мостарском Саборном храму биће служена доксологија, а у недјељу од 9 часова свету литургију служиће патријарх Порфирије.

Патријарх ће, како је најављено, учествовати и на донаторском ручку, чија је намјена да се прикупе средства за завршетак обнове мостарског Саборног храма, који је у потпуности срушен 1992. године.

Патријарх ће у недјељу служити литургију, а у подне је организован и донаторски ручак за обнову Саборне цркве.

На програму РТРС-а и нашем порталу можете пратити преносе и укључења из Мостара.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар