Писмо Линте Команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу

Драги генерале,

Желим да изразим моју сталну и искрену подршку због свега што сте учинили у одбрани права и слободе српског народа. Ви сте заједно са својим борцима и народом одбранили нашу драгу Републику Српску у Одбрамбено-отаџбинском рату за коју је  живот дало више од 30.000 Срба. Због тога сте ушли у историју српског народа као истински херој и патриота.  Трагична је чињеница да се због политике двоструких стандарда западних центара моћи налазите у затвору и да сте на основу лажних доказа неправоснажно осуђени на доживотну казну затвора од стране Хашког трибунала.

Сваком разумном човјеку је јасно да се ради о политичком суду чији је циљ да се на основу лажних изјава и фалсификата осуди политичко и војно руководство Републике Српске и оправда бесмислена и брутална лаж да су Срби тобоже агресори и злочинци а Бошњаци тобоже жртве који су водили ослободилачки рат. Бројне чињенице недвосмислено показују да је главни кривац за рат Алија Изетбеговић који је одбио договор са српским народом и жртвовао мир за стварање независне Босне и Херцеговине. Такође, најбезочнија је лаж и измишљотина да се у Сребреници десио геноцид над Бошњацима. Недавно објављени докуменат Велике Британије потврђује да није постојао план о заузимању Сребренице.

Због свега горе наведеног од највећег државног и националног интереса јесте да се покрене снажна политичка, правна и дипломатска акцију да се утврди права истина о дешавањима у Сребреници од 1992-1995. године, као и да се покрене иницијатива за ревизију пресуда политичком и војном руководству Републике Српске.

Желим Вам генерале што боље здравље и да останете несаломиви у борби за истину и правду.

У Београду, на Савиндан 27. јануара 2020. године

С поштовањем,

                                                                               Предсједник Савеза Срба из региона

                                                                                                  Миодраг Линта

 

 

Нема коментара

Напишите коментар