Пјесму „Бесмртног пука“ Србије објавила Руска национална телевизија

Пјесму „Бесмртног пука“ Србије под називом „Поносно стоји Бесмртни пук на стражи сјећања“, аутора Александра Кочића, објавила је Руска национална телевизија на свом првом програму, преноси Спутњик.

Пјесма је уприличена поводом 75 година од побједе над фашизмом, с циљем његовања антифашистичких и ослободилачких традиција српског народа.

– У актуелној епидемиолошкој ситуацији, када је онемогућена шетња „Бесмртног пука“ градовима Србије, и када обиљежавамо 75 година од побједе над фашизмом, свечаном пјесмом одајемо почаст нашим прецима који су у свим ратовима у прошлом вијеку дали немјерљив допринос слободи и сврставању Србије на страну побједника – поручено је из те организације.

„Бесмртни пук“ Србија је прошле године одржан у 11 градова, а најбројнији је био у Новом Саду у којем је са сликама својих предака шетало више од 3.000 људи.

Био је то највећи „Бесмртни пук“ у свијету мимо земаља бившег Совјетског Савеза, што је званично потврдио у Москви главни координатор „Бесмртног пука“ ван Русије Сергеј Глушченко.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар