Почела обнова парохијског дома у Отишићу

У српском величком селу Отишић, у Далмацији, почели су радови на обнови парохијског дома који је порушен током Одбрамбено-отаџбинског рата, речено је из Иницијативног одбора за обнову.

– Уз благослов епископа далматинског Никодима почели смо са великом обновом. У току су радови на обнови парохијског дома, а ускоро крећемо и са радовима на обнови самог Храма архангела Михаила, који датира из 1889. године – рекли су из овог одбора за Срну.

За велику обнову у далматинском селу Отишић до сада је прикупљено око 120.000 КМ.

– Данас, на Видовдан, међународна хуманитарна организација „28. јун“ донирала је 500 долара за обнову нашег светог храма са поруком да наши православни храмови, гдје год да се налазе, требају да буду обновљени и да на тај начин покажемо да смо ми ту били вијековима уназад, али и да остајемо – навели су иницијатори обнове.

Радове на обнови парохијског дома изводи фирма „Неимар“ из Сиња.

Иницијатори обнове позвали су све људе доброг срца, Далматинце, православне вјернике и Србе да се укључе у велику обнову, јер, како кажу, обнова духовности основа је живота у Далмацији.

Средства за обнову парохијског дома и наставак радова на овом храму могу се уплатити на девизни рачун са назнаком „за обнову храма и парохијског дома у Отишићу“.

Власник рачуна је Српска православна црква у Хрватској, Епархија далматинска, Црквена општина Врлика, адреса Николе Вранчића 1, 21236 Врлика, Хрватска, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, a SVIFT: ESBCHR22.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар