ПОРУКЕ „ПАТРИОТСКОГ СКУПА“ У ЦЕНТРУ ПОДГОРИЦЕ: „Нећемо се дати равногорској фукари као што се нису дали ни наши дједови“!

Да ли ће се икад срести Србија и Црна Гора, не, нема збора! Прије ће се отопити снијег са врха Дурмитора!

Овај стих певале су синоћ хиљаде људи на „патриотском скупу“ који је у организацији „патриотских група“ из Црне Горе одржан на Тргу независности у центру Подгорице.
Хиљаде окупљених скандирали су и – „не дамо државу“, „не дамо државу“, неколико стотина Мојковчана на трг су стигли носећи државне заставе Црне Горе, са бакљама у рукама, узвикујући „Е вива, е вива, е вива Монтенегро“. Тај поклич убрзо је прихватио и цео трг, а на крају скупа, после црногорске химне „Ој свјетла мајска зоро, мајко наша Црна Гора“, опет се тргом орило „Е вива, е вива, е вива Монтенегро“, а на крају скупа са разгласа је пуштена и песма „Још не свиће рујна зора“…

Један од говорника на скупу рекао је синоћ и да су „Бошњаци, Албанци, Хрвати и Срби браћа Црногорцима“, али је та реченица добила далеко мање аплауза од поклича „Е вива Монтенегро“.

 

Према проценама полиције, на скупу је било око 50.000 људи(!?!), а емитована је и давно снимљена видео порука покојног Јова Капичића, који је поручио Црногорцима да по сваку цену „чувају границе државе“.

-Ни мало ми не личите на ђавољи накот! Неће овде бити ни црних птица, ни жица а камоли Сребреница. Кушала је Црна Гора српску слободу 23 године између два рата, и у грлу нам је у Црној Гори стајала та слобода. Захваљује се Црна Гора на српској слободи. Размислите добро грађани Црне Горе треба ли вам слобода Драже Михаиловића – рекао је Пеђа Вучуровић, један од говорника, прекидан покличима „Е вива Монтенегро“.

Други говорник Немања Батричевић рекао је да „Бошњаци, Хрвати и Албанци нису сами, да са њима ових дана стрепе и Црногорци и грађански орјентисани Срби“.
-Нећемо се дати равногорској фукари, ове 2020. године, као што се нису дали ни наши дједови 1941 – поручио је још Батричевић, поздрављен повицима одобравања и аплаузима.

Преузето са: ИСКРА

Нема коментара

Напишите коментар