Повратници страхују да „Липа“ прерасте у мигрантско насеље

Повратнике у Босански Петровац забринуо је већи прилив миграната у привремени прихватни камп „Липа“, гдје се поставља више шатора и контејнера за њихов смјештај, наводи „Глас Српске“.

Предсједник Удружења „Повратници“ Немања Давидовић рекао је да се умјесто рјешавања кризе овај простор додатно проширује, те да међу повратницима влада страх од великог броја миграната који ту бораве.

– Доласком лијепих дана само ће их још више долазити и нико не може да предвиди колики ће то бити број. Нисмо задовољни што су они ту, што се камп шири и што нас нико не слуша. Ово није рјешење мигрантске кризе, ово је само продубљивање – навео је Давидовић.

Из Службе за послове са странцима су навели да у „Липи“ тренутно борави 750 миграната, а у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона планирају да наставе са активностима смјештаја оних који су боравили у напуштеним објектима.

Импровизовано шаторско насеље у мигрантском кампу „Липа“ подразумијева и импровизовано одржавање личне хигијене, због чега се често јавља већи број случајева шуге. Дом здравља Бихаћ је средином мјесеца обавио дезинфекцију шатора, а корисницима су подијељене постељине и одјећа.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар