Panoramatomislavgrada

Позив за упис некретнина у општини Томиславград (од 1945. до 1990. – Дувно)

Савез Срба из региона апелује на све грађане Републике Српске који имају некретнине у катастарским општинама Коло, Ковачи и Ћаваров Стан у општини Томиславград да се одазову позиву Федералне геодетске управе грађанима Републике Српске да до 19. фебруара пријаве своја права на некретнине у земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, Одељење суда Томиславград.

Федерална геодетска управа за имовинско-правне послове позвала је све грађане Републике Српске које имају некретнине у катастарским општинама Коло, Ковачи и Ћаваров Стан у општини Томиславград да пријаве своја права на некретнине у Земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, Одељење суда Томиславград, најкасније до 19. фебруара.

Особе које полажу право на некретнине су дужне да доставе два примjерка доказа свог власништва или другог права, а у случају потребе прибављања додатних доказа, на њихов основан захтjев рок ће се продужити најмање за 90 наредних дана.

Све особе које имају некретнине у овим катастарским општинама треба да провјере пренос свога власништва из Књиге положених уговора и Књиге етажног власништва у електронској земљишној књизи како би обезбједила апсолутну заштиту својих права.

Сви уписи у земљишне књиге за катастарске општине, које су предмет успостављања или замјене земљишне књиге, а у оквиру “Пројекта регистрације некретнина”, спроводиће се без наплате судских такси.

За више информација грађани могу да контактирају Јању Крстановић, земљишнокњижног референта Општинског суда у Ливну, Одељење суда у Томиславграду, на телефон 034/354-629, а додатне информације о Пројекту регистрације некретнина могу се затражити путем мејла info@fgu.com.ba.

Пријаве се спроводе у Земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, у одељењу суда у Томиславграду, на адреси Краља Звонимира бб, 80240 Томиславград, сваким радним даном од 8.30 до 14.30 часова, а поднеске је могуће доставити и поштом на исту адресу.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар