Православни споменици на дреновачком гробљу на мети вандала

Непознати вандали оштетили су шест надгробних споменика на православном делу гробља у Дреновцима, на истоку Хрватске.

Укупно шест надгробних спомен плоча на православном делу гробља у Дреновцима уништио је један или више непознатих починилаца о чему је портал Телеграм.хр добио потврду од прочелника Управног одељења за опште, правне и комуналне послове те општине Мате Матијевића.

О том догађају се у уторак кратким саопштењем огласила и Полицијска управа вуковарско-сремска, притом не наводећи да се ради о надгробним спомен плочама на православном делу гробља.

У свом саопштењу истичу како су плоче оштећене у периоду између 10. и 13. новембра наводећи при томе да „полиција трага за починиоцем против којег ће надлежном државном тужилаштву поднети казнену пријаву за казнено дело Повреда мира покојника”.

Део православних надгробних спомен плоча је поломљен, а део оштећен.

„Све нас је затекла вест да су ти надгробни споменици уништени. То је катастрофа, не знам коме такво шта може пасти на памет” – рекао је прочелник Матијевић у изјави коју преноси Телеграм и нагласио да су скрнављење на гробљу надлежним институцијама пријавили чим су то приметили, а Телеграм дознаје да овај случај скрнављења православних надгробних споменика на овом гробљу није први, што је потврдио и Матијевић. Наиме, према његовим речима, слична ствар догодила се и пре неколико година.

Извор: срби.HR

Нема коментара

Напишите коментар