АКТУЕЛНО:

Преображенски проглас Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине

Данa 19.августа 2020. године је у Беранама обележено седам година од оснивања мреже српских невладиних организација СНО Васојевића и лимске долине и усвојен проглас за подршку коалицији За Будућност Црне Горе.

ПРЕОБРАЖЕНСКИ ПРОГЛАС СРПСКЕ НАРОДНЕ ООДБРАНЕ ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ

На Преображење Господње у Беранама је одржан сасатанак саваза српских удружења “Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине“,на којем је усвојен проглас који је упућен народу са територије Васојевића.

Поштовани грађани Црне Горе,

Уважени Васојевићи, Шекуларци,Величани, Ашани, Србљаци, и сви који живите на подручју од Ножице до Љешнице, не дозволите да поново побиједи ова безбожничка власт и да због џака брашна и лијевог опанка на нас падне проклество наших часних предака.

Ми у Савезу удружења “Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине“,као одговорна удружења грађана,која баштинимо српску културно-историјску баштину одлучили смо да на овим изборима 30.августа 2020. године подржимо народну коалицију „За Будућност Црне Горе“, јер се око ове народна коалиција ујединио већински народ.

Зато све Вас позивамо да више не подржавате диктаторски режим Мила Ђукановића, који је опустошио простор Васојевића исто онако као што су то чинили Турци османлије у својим походима.

Гласати Мила Ђукановића и његов режим у времену отимачине наших светиња у Црној Гори, значи подржавати сво зло које је овај режим нанио нама у Васојевићима и цијелој Црној Гори у протеклих 30 година.

Народна коалиција „За Будућност Црне Горе“ заступа и штити све народе у Црној Гори,а наравно да се бори и за права и интересе већинског православног народа и ту листу посланика представљају часни и поштени људи.

Поштовани грађани , Уважени Васојевићи, безброј је разлога да на предстојећим изборима не подржите ову безбожничку власт.

Предуслов за спас и оздрављење црногорског друштва је тај да сви ми који баштинимо непролазне вриједности традиционалне, Његошевске Црне Горе, као и сви остали слободни грађани, 30. августа масовно изађемо на парламентарне изборе и пошаљемо у политичку прошлост ову тоталитарну, антисрпску и антицрногорску власт.

Познато је да је у Црној Гори деценијама на дјелу сваки вид дискриминације над српским народом, како у култури тако и у образовању, а прије свега Срби су дискриминисани и обесправљени да говоре својим српским језиком и да пишу ћирилицом. У Црној Гори сви имају своја права једино то немају Срби, док је на дјелу кршење 13. члана Устава Црне Горе у којем пише да су ћирилично и латинично писмо равноправни.

Зато треба увијек па и овдје подсјетити на то да су Црну Гору створили наши преци, који су били Срби и говорили српским језиком. Све до 1945. године нико се у Црној Гори није ни писао ни осјећао другачије неголи Србином.

Све су ово разлози због којих ће наш Савез Удружења који броји велики број чланова позива своје чланство из Берана, Андријевице и Плава да гласају 30. августа 2020.године коалицију “ За Будућност Црне Горе“, односно за очување Српске православне цркве,српског језика,ћириличног писма и других вроиједности а не оне снаге као што је ДПС,који уништава све оно што су стварале генерације наших предака.

Зато подржавамо народну коалицију „За Будућност Црне Горе“, да би се зауставио режим Мила Ђукановића да спроводи идентитетски геноцид над српским народом у Црној Гори.

Гласајмо народну коалицију „За Будућност Црне Горе за препород и преображење Црне Горе!

Беране, Преображење Господње 2020.

 

Нема коментара

Напишите коментар