Шамац: Парастос за погинуле српске борце у Писарима

Код Спомен-капеле у Писарима у општини Шамац данас је служен парастос за 16 погинулих припадника Војске Републике Српске и двије цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата.

Парастос је служио шамачки свештеник Миодраг Стевановић.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић је након помена поручио да се никада не смију заборавити животи дати за одбрану Републике Српске и да се о тој жртви треба говорити млађим генерацијама.

– Они су уградили животе у темеље Републике Српске. Див-јунаци не смију бити заборављени. У слободи коју су они извојевали ми данас живимо и зато треба да нас увјек овај и сви дани подсјећају на жртву коју су они дали – рекао је Милићевић.

Предсједник Општинске борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да су данас одали почаст онима који су дали оно највредније да би се одбранила Република Српска и да би се у њој живјело у слободи.

Парастосу су, осим представника породица погинулих бораца, општинске Борачке организације и мјештана Писара и околних мјесних заједница, присуствовли предсједник Скупштине општине Николина Шкрбић, начелник општине Ђорђе Милићевић, начелник општинског Одјељења за стамбено-комуналне послове и урбанизам Ведрана Михаљчић и начелник Службе за локално-економски развој Јадранка Ђукић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар