Саопштење Митрополије загребачке поводом корона вируса

Мере против ширења корона вируса прихватила је и Митрополија загребачко-љубљанска те је поводом тога издала саопштење за своје вернике.

Саопштење преносимо у целости:

– Сходно новонасталој ситуацији везаној за нагло ширење корона вируса, обавештавамо чланове Православне Цркве који живе на подручју Епархије загребачко-љубљанске да ће Епархија, односно њене парохије, поштовати све препоруке надлежних органа Републике Хрватске и Републике Словеније које се тичу превентивног спречавања даљег ширења заразе. Позивамо све православне вернике да се трезвено и озбиљно поставе према новонасталој ситуацији, чувајући се од лакомислене неодговорности према себи и ближњима. У исто време позивамо и на умножење наших личних молитава за искорењивање ове пошасти јер, као што нас учи покајни Канон светог Андреја Критског, који смо читали у првој недељи Часног поста, где Бог хоће побјеђује се поредак природе, јер Он чини све што хоће – стоји у саопштењу канцеларије Митрополије загребачко-љубљанске.

Наставни завод за јавно здравство Андрија Штампар објавио је кратки едукативни видео о мерама спречавања корона вируса.

Поводом новонастале ситуације са светском пандемијом коју је проузроковао корона вирус грађани се позивају да прате препоруке националног штаба цивилне заштите и Хрватског завода за јавно здравство те да не шире беспотребну панику.

Преузето са: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар