У Српској два нова случаја заразе вирусом корона; Укупно 20 обољелих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, данас у 10.00 часова, лабораторијском анализом узорака у Универзитетском клиничком центру Републике Српске нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још двије особе у Републици Српској, наведено је на Фејсбук страници Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Наводе да је ријеч о једном млађем мушкарцу из Лакташа, који се налази у кућној изолацији и једном мушкарцу средње животне доби из Српца, који се тренутно налази на Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Они се осјећају добро и стабилног су здравственог стања.

Тренутно је новим вирусом корона заражено 20 особа у Републици Српској. Седам особа се налазе на Клиници за инфективне болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а 13 особа се налази у кућној изолацији. Сви пацијенти се осјећају добро и ниједан није витално угрожен.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.186 особа, које су допутовале из подручја захваћених вирусом (SARS-CoV-2), а надзор је завршен код 173 особе.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар