Савез Срба из региона поздравио одлуку Владе да избјегличке породице постану власници станова

Савез Срба из региона поздравља јучерашњу одлуку Владе Србије којом је преко 420 избјегличких породица коначно добило  право куповине својих станова који су изграђени у оквиру Програма за становање и трајну интеграицју избјеглица у Србији – СИРП.  Јучерашњим Закључком Владе завршена је 11 година дуга и исцрпљујућа борба да се исправи велика неправда према избјегличким породицама чији су станови изграђени средствима италијанске Владе у седам локалних самоуправа (Ниш, Крагујевац, Краљево, Чачак, Панчево, Ваљево и Стара Пазова). За преко 100 породица из реда домаћег становништа које живе заједно са избјеглицама Савез Срба из региона ће наставити борбу да исто добију право куповине станова.

Савез Срба из региона се посебно захваљује  Предсједнику Србије Александру Вучићу без чије подршке и разумијевања наведени проблем не би био ријешен, као и Предсједници Владе Ани Брнабић.

Савез Срба из региона подсјећа јавност да је његов предсједник и народни посланик Миодраг Линта дуги низ година водио активну борбу да се корисницима СИРП програма омогући право куповине станова према одредбама Закона о избјеглицама. Линта је у претходних седам година, као народни посланик, иницирао низ састанака са надлежним институцијама и са више министара а десетак пута је у Скупштини Србије и у медијима говорио о неправди која је учињена према корисницима СИРП програма. Он је упорно тражио да  корисници СИРП  програма добију право куповине својих станова, као и све друге избјегличке породице чији су станови изграђени средствима међународних организација или Владе Србије.  Јучерашњном одлуком Владе та неправда је коначно исправљена. Сад предстоји борба да избјегличке породице купе своје станове под повољним условима.

 

                                                                           Информативна служба

                                                                             Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар